La joia de 4Gats: somnis i màgia

La joia de 4Gats: somnis i màgia

Carolina, 4 Gats

Des de fa un temps, la vitrina de 4Gats llueix un bonic penjoll dissenyat exclusivament per a l’establiment. Carolina Sans Cuende és la dissenyadora d’aquesta particular peça que ha obtingut molt bona rebuda per tots els nostres clients.

La Carolina des de ben petita va encaminar els seus estudis entorn de el camp artístic. La ceràmica, la pintura i el dibuix, cursos de joieria, disseny i esmalt artístic al foc amb el que es va treure el Títol de Tècnic Superior d’Arts Plàstiques i Disseny en Esmalt al Foc sobre Metall. Més endavant, es va projectar cap al món de la il·lustració, obtenint molts bons resultats, com el diploma excel·lent de l’Escola Createcnia (2010) en l’especialitat d’Il·lustració Fantàstica i diploma d’il·lustració de l’Escola Joso; ambdós estudis combinats amb cursos d’aerografia i photoshop. També va obtenir una beca per dibuixar al Reial Cercle Artístic, va ser seleccionada en la IV Exposició Internacional “El Món de l’Esmalt”, va obtenir dues vegades el primer premi del VIIIè i IX Concurs de Pintura del Col·legit d’Agents Comercials de Barcelona, entre molts altres.

Com descriuries el penjoll que has dissenyat?

Modern, elegant, màgic, original, dolç i tendre; perfecte per lluir en qualsevol ocasió.

En què et vas inspirar?

Quan penso en Els 4 Gats, ràpidament venen a la meva ment els gats i el modernisme, els dos símbols principals que caracteritzen aquest llegendari establiment. Per això vaig decidir que el disseny estaria inspirat en aquests dos conceptes.

El modernisme està present en la part més estètica de la peça, mentre que els gats destaquen més en la part figurativa: el gat que havent acabat de jugar amb els fils de cabdells de llana (entrellaçats al seu voltant),  se’n va a dormir amb l’arribada de la nit que s’intueix per la plata, el metall preciós corresponent a la lluna, i les perles, que simbolitzen les estrelles. El blau del cel, plasmat en el vitrall, es comença a enfosquir per deixar pas a la nit, moment en el qual els somnis i la màgia comencen.

Per què aquest disseny i no un altre?

Davant d’una proposta com aquesta sempre es fan molts esbossos, però sempre hi ha algun que s’adapta millor al que vols transmetre, sent aquest el cas d’aquest penjoll.

Quins materials són els protagonistes?

Amb plata de 1ª llei, acompanyada de perles i esmalt.

Com està fabricat?

Aquest penjoll està fabricat mitjançant tècniques totalment artesanals, gràcies a tot un equip de professionals que hi ha al darrere.

La peça passa per diverses mans i per diversos processos: elaboració de l’estructura, muntatge, poliment, i esmaltatge emprant la tècnica del vitrall, molt utilitzada en l’època del modernisme.

Quina dona podria lluir el penjoll?

Crec que no, està dedicat a tots els tipus de dones. Es una peça que s’adapta a gustos clàssics, moderns, juvenils… per exemple només canviant  de cadena (cuir, cadena de plata o seda).

_MG_1734

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers like this: