La cuina de la felicitat

La cuina de la felicitat

cocina-de-la-felicidad

Des del restaurant Sumoll volem acomiadar l’any amb felicitat. I és que no se’ns ha ocorregut millor forma d’acabar l’any que escrivint aquest últim post sobre una tendència sorprenent i que ens sembla meravellosa: el que ja molts anomenen “la cuina de la felicitat”.

I això què és? Doncs es tracta d’una nova tendència gastronòmica que proposa identificar els aliments que estimulen el bon humor, el plaer i la tranquil·litat, i utilitzar-los com ingredients en les receptes.

Moltes són les persones que prenen antidepressius i altres medicaments nocius per a la salut i que a més són addictius. No obstant això, tal com defensa aquest moviment, molts són els aliments que diàriament consumim els que compten amb propietats que poden donar solució al nostre estrès, ansietat i angoixa.

La veritat és que no és una tendència nova, va néixer fa uns 10 anys al Japó. Però sí podem dir que és ara quan comença a estendre al llarg i ample del planeta.

I no parlem d’un moviment propiciat per alguns optimistes, no. La seva raó de ser té bases científiques … I és que en els anys 80, un grup d’investigadors va demostrar que alguns aliments són potents antidepressius, alguns fins i tot més eficaços que alguns medicaments. I el motiu és que aquests aliments tenen nutrients capaços d’activar neurotransmissors de la felicitat, com ho són les serotonina o les endocrines, per exemple.

La llista d’aliments que activen aquests neurotransmissors és molt llarga …
Aliments com la llet, formatges, peixos, ous, oli d’oliva, alvocat, all, tofu, zapallo, ametlles, cacauet, cereals integrals, llegums, ají, espinacs i soja, que generen glucosa, suposen un dels principals motors del cervell . Altres aliments, més que potenciar la felicitat frenen l’estrès, com el porc, avellanes, bleda, plàtan, carn magra, germen de blat i per descomptat el irrenunciable xocolata.

Sembla que no som del tot conscients que el que genera aquestes reaccions en el cos estan en l’alimentació diària, i els experts asseguren que si es consumissin certes coses més sovint portarien importants beneficis per millorar els estats d’ànim.
I així, amb bons aliments i bon ànim us desitgem una feliç sortida de 2014 i un meravellós 2015 ple de felicitat …

Feliç Any!

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers like this: