Tips per iniciar-se al món del vi

Tips per iniciar-se al món del vi

Vinos

El món del vi és un món apassionant que afortunadament cada dia té més seguidors que s’enamoren de d’ell i gaudeixen dels seus encants. Però per gaudir realment del vi cal saber molt sobre ell …
Per això, perquè sabem que sou molts els que us heu iniciat en aquest món o esteu desitjant fer, volem donar-vos alguns tips molt senzills per començar en aquesta exquisida costum que pot convertir-se en el vostre estil de vida.

1. Començar amb vins joves

Aquest tipus de vi són més apropiats per a una primera presa de contacte, ja que resulten més frescos.

En el cas dels vins negres, el raïm merlot és ideal per a un començament. I quan es tracta de bancs, potser la més apropiada és la chardonnay.

2. En la varietat està el gust

Et trobaràs aviat amb que un tipus de raïm et delecta més que una altra. I una vegada que l’hagis descobert, tracta de provar vins elaborats amb aquesta raïm, però de diferent origen. Si trobes preferència per algun país, sigues curiós o curiosa i investiga sobre el vi en aquest país.

3. Atreveix-te a provar

Una vegada que el teu paladar s’hagi fet ia més expliquis ja amb preferències sobre alguns vins, atreveix-te a provar altres vins amb més cos també.

4. Comparteix la teva nova afició

Introdueix el vi en les teves reunions amb amics o amb la família. D’aquesta manera no només gaudireu tots, sinó que cada vegada aconseguiràs sentir-te més còmode o còmoda amb el vi.

5. Cuida els detalls

A l’hora de servir el vi, no oblidis que els vins joves es serveixen a una temperatura d’entre 8 i 10 graus centígrads. No obstant això, els blancs i negres entre 12 i 14 graus centígrads.
A més, també és important tenir cura de la atmosfera: l’ambient, la llum, la música … fins i tot el ritme a l’hora de gaudir del vi és important.

6. Anima’t a participar en tastos i conèixer vinyes

Aprofita qualsevol dia lliure per organitzar un viatge a algun celler, et permetrà conèixer més de prop aquest món i els seus processos de producció.
Participar en tasts de vi és una altra gran opció per a consolidar la relació amb el mateix. Aquesta aproximació no s’ha d’entendre com una mica complex, sinó com una cosa que enriquirà l’experiència.

Tags:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers like this: