Sumoll et recomana escapades per a la Setmana Santa

Sumoll et recomana escapades per a la Setmana Santa

IMG_6313

 

La primavera ha entrat amb empenta i el seu característic temps inestable. Ja s’ha avançat l’hora i més aquest any la Setmana Santa se celebra al mes d’abril. La suma de tots aquests factors desperta en nosaltres la necessitat de trencar amb el gris hivern, sortir de casa amb escapada inclosa i les ulleres de sol posades.

Des de Sumoll volem ajustar-nos a aquests desitjos incontenibles de redescobrir el sol i gaudir dels dies de festa de Setmana Santa, proposant escapades per la zona del Penedès i facilitar-vos la decisió de per on moure-us.

Comencem amb els suggeriments d’opcions d’escapades. Una proposta propera a Sumoll amb una distància de cinc quilòmetres, és perdre per Vilafranca del Penedès i dedicar el matí a recórrer la ciutat, visitant la ciutat medieval o la Vilafranca modernista.

En el primer cas, comprovar que l’encreuament de camins entre terres cristianes i musulmanes que significava Vilafranca a l’edat mitjana, va impulsar el seu desenvolupament construint una ciutadella dominada per la primitiva església de Santa Maria d’estil gòtic, que comparteix protagonisme amb el convent de Sant Francesc, al Palau Reial, on va morir Pere III el Gran i el Palau Baltà. Si voleu descarregar el pdf amb la informació de la ruta, en aquest enllaç trobareu la informació que proporciona Turisme de Vilafranca.

Ruta Medieval de Vilafranca del Penedès

El llegat modernista de la ciutat també és un recorregut interessant per comprovar que aquesta manifestació també va tenir significat fora de Barcelona. Si en l’època medieval, Vilafranca va tenir un important impuls, a finals del segle XIX els propietaris agrícoles i comerciants van contractar a arquitectes de renom que van propiciar una nova transformació cap a una petita ciutat, construint edificis que combinaven una arquitectura típicament catalana amb important influència d’elements del modernisme. El recorregut pels edificis més singulars es recull en la guia de Turisme de Vilafranca.

Si el que us ve de gust és moure-us per espais naturals, un passeig pel Parc del Foix, us farà viure un indret ple d’ambients ecològics que s’han desenvolupat al voltant del pantà de Foix, dominat des de l’edat mitjana pels castells de Penyafort i Castellet. En el cas que us deixeu portar per un passeig per identificar les principals plantes aromàtiques, la seva relació amb les abelles i visitar la casa d’un apicultor, el diumenge 20 d’abril podreu realitzar acudint al centre d’informació del Castilo de Penyafort. Aquesta activitat s’inicia a les onze i finalitza la una del migdia.

En aquest mapa correspon al camí de 30 minuts cap al restaurant:

Parque de Foix a Sumoll

 

En les tres opcions, els horaris us permetran desplaçar-vos amb tranquil·litat cap a Sumoll i tancar el dia amb un homenatge als vostres estómacs.

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers like this: