Restaurant Sumoll, un luxe del Penedès

Restaurant Sumoll, un luxe del Penedès

Restaurante Sumoll

El restaurant Sumoll està ubicat en una masia que respon a la identificació amb la cultura i la gastronomia catalana, al cor del Penedès i rodejat per les vinyes que proporcionen els vins al celler Ferré Catasús, pertanyent a la família propietària de l’establiment. La personalitat del restaurant s’identifica amb un detall protagonista en tots els seus racons i una equilibrada carta dominada per la cuina mediterrània i catalana.

Quan vam arribar al restaurant Sumoll, el primer que destaca és la seva imponent presència sempre acompanyada del silenci i tranquil·litat d’un entorn que convida a fer una passejada per un jardí inundat de flors o contemplar la façana i observar els elements característics de l’arquitectura catalana. Durant la primavera i l’estiu és recomanable gaudir en aquest espai d’un ” vermut a la fresca”, amb propostes tradicionals com seitons en vinagre, gambetes de Huelva, daus de formatge manxec, pernil ibèric o escopinyes, acompanyades d’un vermut clàssic amb un toc de sifó o una bona copa de vi.

L’accés al restaurant ens condueix a un ampli rebedor presidit per mobiliari estil noucentista, una tartana que convida al romanticisme dels viatges d’una altra època i unes originals pintures a la paret que acompanyen el recorregut de les escales que condueixen a la planta superior on es troben les sales, la cuina i les terrasses .

Asseguts a taula

Un cop instal·lats al saló principal, seguirem envoltats de la quietud, el recolliment i una ambientació una mica eclèctica però harmoniosa que també s’imposa a la terrassa coberta o a la sala privada.

Ja hem obert la carta i és quan segurament comencen els nostres dubtes. Si el vermut ha estat consistent, podem acudir al socorregut “pica pica” de primer i compartir, per exemple, croquetes de pernil, bunyols de bacallà o broquetes de llagostí. Després podem optar per una bona tonyina de Vilanova o un entrecot. Si no hem menjat decentment durant els dies anteriors, podem delectar-nos amb una costella de bou de 850 grs. Aquestes propostes, evidentment, es poden obviar i escollir entre la varietat de plats disponibles.

El restaurant Sumoll s’identifica amb l’essència del costumisme de Catalunya i el seu nom prové d’una varietat autòctona i rústica de raïm negre, el sumoll, resistent a la sequera, amb un desenvolupament uniforme i un gra gruixut i llarg. És una de les varietats contemplades a la DO Catalunya, Pla de Bages i Tarragona.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers like this: