Plantes aromàtiques

Plantes aromàtiques

hierbas aromaticas

S’encarreguen d’imprimir una nota aromàtica als plats en els quals estan presents. Es fan notar, però sempre respectant als aliments que complementen, realçant el seu sabor i mai cobrint o restant-li protagonisme. Però no només això, a més són riques en minerals i vitamines, el que els permet afegir propietats nutritives i terapèutiques a qualsevol recepta en què estiguin presents.

Saber escollir la planta aromàtica perfecta per a cada plat és tota una ciència. I agregar a mesura justa tot un art.

Algunas curiosidades:

Preferencias por países:

Espanya, França i Itàlia comparteixen preferències i en els tres països no només suposen el condiment més important de gran part de les receptes que componen el seu gastronomia, sinó que aposten pels mateixos tipus d’herbes: orenga, sajolida, farigola, romaní, estragó, fonoll, cerfull o anet.

Turquia, un altre país on les herbes són imprescindibles en els seus plats, prefereixen la menta i el julivert.

I en països àrabs, com el Marroc, Tunísia i Egipte, el coriandre, el comí i el safrà, són la herbes més utilitzades.

La varietat de plantes aromàtiques és gairebé infinita. I afortunadament avui tenim accés a pràcticament qualsevol ingredient. Per això, si t’agrada cuinar, prova a desenvolupar l’art d’aplicar en la mesura exacta les herbes aromàtiques adequades al teu plats. Experimenta, barreja, prova … Et sorprendrà tot el que pot arribar a aportar als teus sentits una simple herba.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers like this: