La cuina del futur

La cuina del futur

Kitchen HubL’enginyeria també està present en el món de la gastronomia i la cuina. Encara que a priori no ho sembli, els fogons també necessiten d’enginyeria. Això ho sap bé Francisco Barboza, un aragonès que s’ha situat entre els vuit finalistes del prestigiós concurs Internacional Electrolux Design Lab 2013, celebrat a Estocolm.

A través d’aquest esdeveniment, la coneguda firma d’electrodomèstics convoca cada any a joves emprenedors que vulguin presentar els seus projectes pensat per millorar l’eficàcia i sostenibilitat a les llars i cuines del futur.

Kitchen ‘s Hub és el nom del projecte presentat per Barboza, un dispositiu sense fils ideat per reduir el malbaratament de menjar i ajudar els seus usuaris a portar una alimentació més saludable. L’aparell permet quatre aplicacions pràctiques:

  • Controlar els aliments disponibles a cada casa tenint en compte la data de caducitat per evitar el malbaratament.
  • Una funció que permet realitzar la llista de la compra i enviar-la a nostre smartphone.
  • Un plat nutricional que permet una dieta personalitzada.
  • Una opció que ofereix recomanacions de receptes en funció dels ingredients que tenim a casa.

La idea d’aquest dispositiu neix després Barboza llegir diversos informes de la FAO en què es comentava que el malbaratament alimentari s’ha convertit en un gran problema per a la nostra societat, ja que un terç del menjar del planeta acaba al contenidor.

Sense cap dubte, comptar amb un sistema que ofereix la de gestió d’aliments d’una manera gràfica i fàcil a través d’un dispositiu petit i manejable que no sigui un intrús a la cuina, és un d’aquests avenços tecnològics que ens facilitaran molt el treball a la cuina. Fins i tot, en el cas de restaurants, els avantatges poden ser múltiples.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers like this: