Època de bolets

Època de bolets

bolets

L’octubre és, sense cap dubte, el mes dels bolets. Per les primeres pluges de la tardor, les baixades de les temperatures, que es noten, però encara no gelen … I sobretot, perquè tot això convida a sortir a gaudir del camp. Un cop en plena natura, resulta complicat resistir-se a buscar entre les herbes a la recerca de bolets que ens delectin una mica més tard, a la taula.

Els ens experts que es llancin a l’aventura, han de saber que aquesta és una experiència amb un cert risc que convé iniciar-se de la mà d’algun expert. Alguns bolets poden resultar molt tòxiques, pel que en cas de la mínima dubte, el millor serà deixar-la on l’hem trobat.

Per als més geeks, hem de dir que tafanejant a la xarxa hem trobat una gran quantitat d’apps mòbils que ajuden en el reconeixement i identificació dels bolets, fins i tot algunes que ofereixen dades molt interessants i recomanacions als que s’animin a gaudir d’aquesta activitat. MushTool (disponible per a iOS i Android), Trobabolet (disponible per a iOS i Android) o Boletus (disponible per a iOS i Android); són algunes d’aquestes apps.

Com menjar bolets

Els bolets cal menjar fresques, ja que després de tres o quatre dies, el bolet perd la seva aroma, un factor molt important. Això no vol dir que el nostre consum de bolets s’hagi de reduir a aquesta època de l’any, realment es poden recollir bolets frescos durant tot l’any.

A l’hora de cuinar o elaborar plats amb elles, la veritat és que es tracta d’un ingredient tan versàtil que va bé amb (gairebé) tot. Encara que, potser l’ou sigui el seu acompanyant ideal: bolets saltats o remenat de bolets, són alguns dels plats clàssics. Els que no són amants de l’ou, també poden gaudir del plaer que permet qualsevol bolet, perquè una mica d’oli d’oliva i una mica de sal durant uns minuts a la planxa, són l’única cosa que necessiten per delectar a qualsevol comensal.

Aprofiteu aquesta època per gaudir d’aquest aliment que no només és molt ric, també és molt sa i apte per a gairebé tot el món, des de celíacs, passant pels que tenen problemes amb el colesterol i fins i tot per als preocupats per la dieta.

Bon profit!

Tags:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers like this: