Coneixes VINSEUM?

Coneixes VINSEUM?

vinseum

La història del Museu de Vilafranca-Museu del Vi comença l’any 1926, coincidint que amb dos fets que no tenien res a veure entre si: l’Exposició d’Art del Penedès i l’arribada al Col·legi de Sant Ramon de Penyafort d’un nou professor, el pare Martí Grivé. Dos fets que després se sabria que serien l’empenta cap al futur museístic de la ciutat.

L’any 1934 es va constituir una comissió mixta Ajuntament-Museu. Aquella iniciativa havia de portar a la constitució, el 14 d’agost de 1935, del primer patronat del Museu de Vilafranca. Però en esclatar la guerra els treballs van quedar congelats …

La postguerra va propiciar la introducció de noves orientacions al Museu. Vilafranca començava l’any 1945 amb l’estrena del primer Museu del Vi fundat a l’Estat espanyol.

A partir de la dècada dels seixanta, es va generar un fort impuls al Museu gràcies a algunes donacions, el que va permetre ampliar les dependències amb l’objectiu d’adequar l’immens patrimoni adquirit en noves sales d’exposició.

La coordinació de dues institucions clau per a la vida cultural de Vilafranca i del Penedès -el Ajuntament de Vilafranca i la Caixa d’Estalvis del Penedès- desemboca, el 9 de febrer de l’any 2000, en la creació de l’entitat Museu de Vilafranca-Museu del Vi, Fundació Privada.

A partir d’aquest moment, els nous plantejaments que fomenten la interacció museu-societat, que potencien la creativitat local i que reivindiquen un millor coneixement del món de la vinya i del vi, fan que el museu comenci el procés de transformació cap a VINSEUM, Museu de les Cultures del Vi de Catalunya.

Aquest museu és de visita obligatòria per a qualsevol amant del vi que passi per Vilafranca del Penedès.

 

 

Tags:
,
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers like this: