A què saben les flors?

A què saben les flors?

flores gastronómicas

Les flors sempre han estat un meravellós regal que permet gaudir de delicioses fragàncies i espectaculars colors; un preciós regal de la naturalesa que delecta el nostre olfacte i la nostra vista. Però, si anem més enllà de la seva bellesa, les flors poden ser també un acompanyament ideal per a plats i infusions.

Sabies que totes les varietats de roses són comestibles? I a més són un gran font de vitamina C. No ens hem tornat bojos, no; per convertir-les en un ingredient estrella a l’hora d’elaborar pastissos, dolços, amanides i fins salses de marisos, només cal treure de la flor les llavors i els pèls que té.

flores gastronómicasPotser estem més més acostumats a emprar flors en infusions. A Espanya, per exemple, s’utilitza molt el gessamí a l’hora de preparar te verd. En alguns països asiàtics els crisametos són els protagonistes d’una beguda dolça deliciosa. Però podem anar més enllà … Les fulles de margarida, els clavells i la dent de lleó poden ser ingredients perfectes per a amanides. I els pètals de tulipa són perfectes per amanir amanides, però també una autèntica delícia si es preparen farcits de tonyina i patates bullides.

Les possibilitats són infinites, ja que són moltíssimes les flors comestibles i el millor és que es tracta de flors presents al jardí oa la terrassa de qualsevol llar … Com els geraneos, que afegeixen el fermall d’or a qualsevol pastís; o les violetes, que també imprimeixen un exquisit gust de postres i amanides i fins i tot truites; fins i tot els trèvols, que li donen sabor al pa.

Totes les flors que hem posat com a exemple fins ara són ben conegudes per tots. Però hi ha moltes altres menys comuns que també tenen cabuda en la gastronomia, com la moringa, la sebania bispinosa, la borratja … i un llarg etcètera.

Però ull !, que no totes són comestibles. Abans de consumir qualsevol flor és important tenir-la ben identificada, i un cop segurs que és comestible, haurem assegurar-nos que no contenen pesticides ni altres productes químics.

Us animeu a descobrir a què saben les flors?

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers like this: