Pedalant per la Barcelona modernista

Pedalant per la Barcelona modernista

Cartell  3a bicicletada modernista

Barcelona era una ciutat ecologista a finals del XIX i principis del XX, no per ideal sinó perquè entre altres coses, l’ús dels vehicles amb motor no havia iniciat el seu desenvolupament, els desplaçaments per la ciutat tenien la bicicleta com el vehicle més popular, competint amb els tramvies moguts per cavalls o els primers a vapor i els carruatges dels ciutadans adinerats que es movien pels carrers de Barcelona.

Per a qualsevol d’aquells primers ciclistes, les seves anades i vingudes coincidien amb l’esclat de la construcció d’edificis que es va denominar modernistes i que començava a formar part de la fisonomia quadriculada de la ciutat.

Cognoms com Gaudí, Puig i Cadafalch, Sagnier, Rogent i Amat, Domenech i Montaner, Jujol i Gibert, Rubió i Bellver entre d’altres, estaven plasmant el seu talent i creativitat en unes construccions que bastants anys i pedalades després, formen part del patrimoni de la ciutat i són referents de les visites que centenars de milers de turistes realitzen cada any.

Per tornar al desplaçament tranquil amb bicicleta i tenir l’opció de contemplar la magnitud d’aquestes construccions, el Museu del Modernisme Català ha organitzat el 2 de juny la tercera pedalada modernista, amb un recorregut sense Tourmalet, adaptada a totes les persones i amb la condició que els participants vagin vestits de l’època per crear la simbiosi abans esmentada i viure un matí de diumenge a semblança de les de fa més de cent anys.

La sortida neutralitzada dels participants es realitzarà a les 10 del matí des del restaurant Els 4 Gats (patrocinador de la pedalada), es dirigirà fins a Portal de l’Àngel per pujar per passeig de Gràcia, passant per Rambla Catalunya, Museu Modernista i final en l’entorn de la Fira Modernista, que se celebra del 31 de maig el 2 de juny. Per reposar forces, una vegada finalitzat aquest  Tour Modernista, Els 4 Gats obsequiarà amb la beguda isotònica de principis del segle passat: una bona tassa de xocolata.

Tags:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers like this: