Salses, el millor complement

Salses, el millor complement

Salsas

Si parlem de complements a l’hora de cuinar, sense cap dubte, les salses són les reines, ja que la funció de qualsevol salsa és precisament aquesta, complementar, acompanyar el plat reforçant el seu sabor.

Salses ha per a tots els gustos. Gairebé podríem dir que hi ha tantes com la ment sigui capaç d’imaginar. Per descomptat, n’hi ha per acompanyar tot tipus de plats … Això sí, és molt important saber que no totes les salses valen per a tots els plats i que la seva funció és sempre complementar el plat per potenciar el seu sabor, mai per cobrir o robar-li protagonisme.

A l’hora de preparar qualsevol salsa hem de tenir molt en compte no només que combini amb el plat que acompanyarà, sinó també que el seu sabor no emmascari el sabor i l’aroma de la resta d’ingredients.

A més les salses són el millor recurs per a, partint d’una mateixa base o recepta, vaig aconseguir diferents plats.

Descobreix quin tipus de salsa acompanya millor cada tipus de plat:

Carns vermelles

Les carns vermelles (de toro, de bou, de cavall, etc) combinen a la perfecció amb vins i licors macerats d’intens sabor, ja que potencien el gust de la carn. L’ideal és cuinar la salsa amb el suc de la pròpia carn.

Carn de pollastre o gall dindi

En ser carns que tendeixen a assecar-se amb rapidesa, combinar-les amb salses millora la seva textura i sabor. Són ideals per a aquest tipus de carn salses molt suaus i salses amb espècies.

Carn de porc

La carn de porc permet una infinitat d’opcions i possibilitats. De fet, es combina amb infinitat de salses, potser les més compatibles són les d’espècies i herbes aromàtiques.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers like this: