Riquesa i beneficis de la dieta mediterrània

Riquesa i beneficis de la dieta mediterrània

dieta mediterránea

Una alimentació rica, variada i completa és fonamental per a la salut, perquè el cos i la ment funcionin normalment. A més, una dieta equilibrada redueix el risc de tenir patologies, malalties o alteracions en la salut. Per contra, són moltes les malalties que s’associen a una alimentació desequilibrada: obesitat, hipertensió, patologies cardiovasculars, fins i tot alguns tipus de càncer …

Les investigacions en aquest camp han portat a experts a la conclusió que la dieta mediterrània és el model més representatiu d’una dieta sana i equilibrada, ja que inclou tant aliments que posseeixen energia i nutrients (hidrats de carboni, vitamines, minerals, aigua, greixos i proteïnes), com components no nutritius (antioxidants naturals i fibra, que actuen com a protectors enfront de moltes malalties).

dieta mediterránea

Característiques de la dieta mediterrània

La principal característica de la dieta mediterrània és l’abundant utilització de cereals i els seus derivats (arròs, pastes, pa, etc.), fruites i fruits secs, llegums, verdures i hortalisses. Peixos, carn d’aus, ous i els seus derivats lactis, també es troben presents en la dieta mediterrània però d’una manera més discreta, en quantitat menors. I en el cas de la carn i productes carnis, tot i que també són presents, és en quantitats encara més reduïdes que els anteriors.

La principal característica de la dieta mediterrània és l’abundant utilització de cereals i els seus derivats (arròs, pastes, pa, etc.), Fruits secs i fruites, llegums, verdures i hortalisses. Peixos, carn d’aus, ous i els seus derivats lactis, també es troben presents en la dieta mediterrània però d’una manera més discreta, en quantitat menors. I en el cas de la carn i productes carnis, tot i que també són presents, és en quantitats encara més reduïdes que els anteriors.

La nostra proposta mediterrània

Els beneficis de la dieta mediterrània són múltiples; i les raons per les quals portar una dieta sana i equilibrada també, sense excuses, sense horaris …
Per això, al Restaurant Collage pots menjar sa i gaudir de plats inspirats en la cuina mediterrània a qualsevol hora (tenim la cuina oberta fins a les 00:00 h). Tant si controles la teva dieta, com si et ve de gust un simple pica-pica, un menú de migdia … en Collage tens totes les possibilitats.

Collage

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers like this: