La tradició catalana dels pessebres vivents

La tradició catalana dels pessebres vivents

pesebre-viviente

Són moltes les festes i costums catalanes que encara es conserven. I una d’elles són els pessebres o Betlems vivents, quan arriba l’època nadalenca, a Catalunya són mítics.

Es tracta de representacions que parlen de la història del naixement del Jesús. I tot i que a Catalunya cada vegada hi ha menys sentiment catòlic, la tradició dels Pessebres se segueix conservant …
Normalment cada poble organitza el seu propi Betlem vivent, i són els seus habitants els que el preparen, organitzen i es disfressen parell representar la història. En molts casos, un recorregut pel poble permet anar descobrint a poc a poc les diferents escenes.

Cada poble realitza la representació a la seva manera, de manera que cada un dels pessebres vivents és totalment diferent … Però el que sí que tenen tots en comú és molta paciència, treball i il·lusió per part dels habitants de cadascun dels pobles que s’animen cada a continuar amb aquesta tradició tan nostra.

Si estàs a Barcelona, o en qualsevol altre rincónde Catalunya i vols conèixer aquesta tradició, en aquest enllaç pots consultar tots els pessebres vivents que hi ha …

 

I des Collage restaurant aprofitem aquest últim post de l’any per desitjar-vos un bones festes, una magnífica comiat del 2014 i tots els nostres millors desitjos perquè el 2015 sigui un any fantàstic per a cada un de vosaltres.

BON ANY!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers like this: