La Diada també és gastronomia

La Diada també és gastronomia

Pa-de-la-Diada1Aquest any, el dia de la Diada Nacional de Catalunya, que se celebra cada 11 de setembre, està generant més expectació que mai.

Cert és que la Diada és festa, celebració, reivindicació, política … Però la Diada també és gastronomia.
Demà serà una jornada en què milers, potser milions de persones, per uns motius o altres, posaran la seva atenció a Catalunya. I nosaltres, ho farem també, però des del terreny que millor dominem: la gastronomia.

La força de la cultura i la gastronomia catalana és coneguda internacionalmente i la Diada de Catalunya és l’ocasió perfecta per degustar-la. Són molts i dels més variats els plats típics de Catalunya, i com esmentar tots seria gairebé impossible, us proposem alguns per a aquest dia:

Què millor que un bon cava català per celebrar …
Pels que no el coneixeu, el cava és un tipus de vi escumós inspirat en el Champagne francès que tan sols és produït en 8 regions, entre les quals es troben Castella i Lleó o la Rioja. No obstant això, el 95% de les producció del cava es realitza a la regió del Penedès.

Com a entrant per a un dia com aquest, botifarra. És un embotit típic de Catalunya similar a la salsitxa i de diversos tipus (negra, blanca, del perol o donegal, entre d’altres).

Per menjar, pocs plats tan típics com els calçots, un tipus de ceba local, cuinats a la brasa i mullats en salsa de calçots.

I com a colofó ​​al dia de la Diada, se’ns ocorre que les postres podria ser una deliciosa crema catalana, o mel i mató (un tipus concret de formatge acompanyat de mel), o potser unes postres de músic (una barreja de diferents fruits secs acompanyats de moscatell).

¿Quins plats típics de Catalunya ens porpones tu?

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers like this: