Com netejar ceps

Com netejar ceps

boletus

Molts són els aficionats, que una vegada que arriba la temporada, gaudeixen sortint al camp a la recerca de bolets, xampinyons, ceps, etc. Una de les espècies més habituals a l’hora de recol·lectar és la ceps … I quan es torna a casa amb el “tresor” trobat, és moment de netejar-abans de cuinar i fer d’ell una autèntica delícia.

Avui us donem les claus per netejar els ceps … Preneu nota:

El primer pas consisteix a revisar un a un els ceps per comprovar que estan totalment sans i cap té cap caminet realitzat pels cucs o qualsevol insecte.

En cas que els ceps hagin estat danyats per algun insecte, depenent de la gravetat, el rebutjarem o directament tallarem la part afectada, salvant la resta. Aquests trossets són ideals per elaborar salses, truites, remenats, etc.

Després retirem els troncs … Hem netejar amb un raspall. I la part del “barret” de l’ceps, la hem de revisar novament, una a una; si té un color groc verdós cal retirar part superficial.

Després, és important tenir en compte el que es va a fer amb ells abans de procedir … Si es consumiran ràpid (dos o 3 dies com a màxim), es poden guardar a la nevera. Si no, és millor congelar-los. En aquest últim cas, es poden congelar sencers o tallar abans, això ja és a gust del consumidor.

I ara que sabeu com netejar els ceps, us haurem de portar alguna rica recepta … Estigueu atents que serà en breu 😉

 

Tags:
,
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers like this: