Canapès: petites obres d’art gastronòmiques

Canapès: petites obres d’art gastronòmiques

CanapesEls canapès són una opció perfecta quan parlem de qualsevol menjar informal. I és que es tracta de petites degustacions fàcils de menjar, amb sabors d’allò més variats i per a tots els gustos i toc elegant.
Si tens convidats a casa i es tracta d’una reunió informal entre amics o familiars, no dubtis en apostar per aquestes petites obres d’art gastronòmiques.

A continuació t’oferim alguns consells perquè els teus capanés siguin perfectes.

La mida
Un canapè ha de ser sempre més petit que el típic ‘montadito’. L’ideal és una mida que permeti agafar-lo amb els dits.

Segons l’ocasió
Hi ha infinitat de receptes i presentacions si parlem de montaditos, tants com puguis imaginar. No obstant això, és convenient diferenciar els més adequats per a cada ocasió. Si es tracta d’una reunió familiar o entre amics, es pot apostar per presentacions arriscades i cridaneres; però, si es tracta d’una reunió de treball, el millor serà que siguin discrets i elegants.

A l’estil tradicional
Rectangulars, quadrades, rodones o amb forma de triangle són les bases més comuns i tradicionals. Aquestes bases solen ser, habitualment, de pa anglès sense crosta o altres pans, com el de fogassa o sègol; encara que també se solen utilitzar masses trencades, etc

Les noves tendències
Les tendències en canapès avui aposten per bases més lleugeres, com el isomalt (un derivat del sucre que permet obtenir bases més cruixents) o el panne guttiau (un pa molt resistent tradicional a Sardenya)

Perquè no s’assequin
Els canapès són mossos que s’han de preparar poc abans de servir-los. D’aquesta manera evitem que s’assequin i faci malbé tant el seu sabor com a presentació.

Perquè no s’estovin
Al tractar-se de bases lleugeres que suporten altres aliments, hi ha risc que la base acabi ablandándose. Per evitar-ho, una bona tècnica és aplicar una capa de mantega que tapi els forats de la base i sobre ella una capa molt fina de maionesa. Els productes i ingredients de qualitat sempre dalt; i si es tracta de productes de molta qualitat, com el marisc, el més amunt possible en el canapè.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers like this: