Black Russian

Black Russian

black-russian

Com sabeu, una de les nostres especialitats en Collage Restaurant és la cocteleria. És per això que en aquesta ocasió volem parlar-vos d’un autèntic clàssic, el Black Russian (o Rus Negre).

Abans de facilitar-vos la recepta, ens agradaria parlar-vos una mica dels orígens i la història d’aquesta copa …

Tot i el que a priori es pot pensar a causa del seu nom, els orígens no provens de Rússia sinó de Bèlgica i el seu nom es deu al fet que el còctel utilitza un vodka d’origen rus. El color negre es deu al fet que també inclou licor de cafè, el que li atorga un color fosc.
Gustave Tops, un bàrman belga, va crear aquest còctel 1950. Per aquell temps, Tops treballava al famós Hotel Metropole de Brussel·les i es diu que el preparava per delectar els seus amics. Encara que també es diu que no només li servia per al gaudi dels seus amics, sinó també per complimentar a una client molt especial al mateix temps que exigent, Perle Mestra, ambaixadora dels Estats Units a Luxemburg, que visitava l’hotel amb freqüència.
Tops va aconseguir la popularitat no només per ser l’artífex del Black Russian, sinó perquè també va ser el primer president de la UBB “Unió de Barmans Belga”, que va ser admesa com a membre de l’Associació Internacional de Barmans que es va celebrar l’any 1961.

Recepta i elaboració

  1. Omple un got on the rocks de gel perquè es refredi i elimina l’aigua restant.
  2. Serveix directament al vas el vodka (a ser possible d’origen rus) i també el licor de cafè.
    Mesures:
    Vodka 1 oz
    Lics de cafè 1/2 oz
  3. Remou molt bé els dos ingredients.
  4. Alguns, per afegir un toc especial a la copa, afegeixen algun element decoratiu, com cireres, una rodanxa de llimona o ambdues coses juntes. Això és al gust i si es desitja, ja que la recepta original no ho inclou.
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers like this: