Amic, m’estic tornant boig!

Amic, m’estic tornant boig!

En un ambient de pel·lícula en blanc i negre, llum tènue, fum de tabac i música de fons, s’ha vingut forjant la llegenda d’un personatge el nom de pila del qual és “bartender”. Escenes de “Casablanca” en un inici, passant per cites memorables a “Con la Muerte en los Talones” i evolucionades més tard a “Cocktail”, han projectat l’essència d’un ofici que des dels seus orígens ha de veure molt amb la psicologia.

Prendre una copa significa, que amb només un bon combinat, podem percebre moltes sensacions. Des del principi: si has decidit prendre un gin tonic, entraràs en un estricte protocol quan la copa sigui frapeada amb els primers tres glaçons, quan caiguin els 40 ml de ginebra, els quatre glaçons restants, la fórmula magistral dels químics que equilibraran aquesta primera fase i la tònica ben freda que gairebé amb alentiment tancarà la preparació.

La fascinació de la preparació és una cosa única i mai no tornaràs a prendre cap altra copa igual, la pròxima encara que mantingui la forma, tindrà matisos diferents en la seva preparació, alguns grams més o menys de química i la recepció tindrà molt a veure amb el teu estat d’ànim: avui et sents relaxat i demà amb una cosa que t’alteri.

El primer glop serà una sensació d’aromes que envairà primer el teu olfacte i després els teus sentits, avantsala a l’inici del ritual de la conversa: amic, m’estic tornant boig. El “bartender” ja sap com ha d’actuar, sap escoltar i entendrà que tens un dia difícil, és algú que et coneix i sabrà quina copa preparar-te perquè tinguis una vida més suportable. Tu saps que el que diguis quedarà entre els dos, per això t’expresses de forma oberta i directa. Encara que trontollis ell no demostrarà que l’aprecia i la teva dignitat, a la qual no li agrada que s’apreciï el teu estat etílic, serà en un bon nivell, encara que la resta dels mortals no coincideixin amb aquesta apreciació.

La poca llum ambiental augmentarà el teu benestar i proporcionarà un ambient més íntim perquè el teu curs com a aspirant a la bogeria es quedi sense matrícula. La barra és la separació que en col·loca cadascú al seu lloc: un domina i l’altre és dominat. Tu renunciaràs al curs gràcies als comentaris de qui ha preparat la teva copa.

Perquè aquest relat tingui alguna cosa de sentit, us proposo de realitzar un recorregut virtual per diverses escenes de pel·lícules emblemàtiques, que ens introduiran en l’ambient propici per conèixer l’entorn de la personalitat del “bartender”.

Punxa en les imatges després de llegir els textos:

Primero te sugerimos una música de fondo adecuada: Hey Bartender de Floyd Dixon

Primer et suggerim una música de fons adequada: Hey Bartender de Floyd Dixon

A continuación un poco de costumbrismo alrededor de la actitud de quien atiende solicitudes en un club de los años 40. La actitud del pianista es perfectamente adecuada para un bartender.

A continuació un mica de costumbrisme al voltant de l’actitud de qui atén sol·licituds en un club dels anys 40. L’actitud del pianista és perfectament adequada per un bartender.

Después, y con la mítica frase: Tengo un trabajo, una secretaria, una madre, dos ex esposas y varios barmen que dependen de mí, entenderemos que el bartender llegó a ser un referente social

Després, i amb la mítica frase: “Tengo un trabajo, una secretaria, una madre, dos ex esposas y varios barmen que dependen de mí”, entendrem que el bartender va arribar a ser un referent social

Y también en Con la muerte en los talones, una visión divertida y ligth de ir pasado de copas.

I també en Con la muerte en los talones, una visió divertida i ligth d’anar passat de copes.

Damos un salto a finales de los 80 y nos encontramos con la versión espectáculo del oficio del barmen

Fem un salt a finals dels 80 i ens trobem amb la versió espectacle de l’ofici de barman

Y como escena final de este relato: siempre tendremos París. Siempre tendremos al bartender al otro lado de la barra.


I como escena final d’aquest relat: sempre tindrem París. Sempre tindrem al bartender a l’altre costat de la barra.

Tags:
,
No Comments

Post A Comment

 

%d bloggers like this: