Emili, la bondat personificada d’Els 4 Gats

Emili, la bondat personificada d’Els 4 Gats

EmiliL’ofici de comunicador en aquest bloc, us porta a llegir moltes de les particularitats de què passa en els restaurants del grup. Us parlem dels plats que portem a taula, de les iniciatives que desenvolupem i, poques vegades, de les persones que us atenen quan veniu als nostres restaurants. En aquesta entrada trenquem aquesta tendència i parlem de l’Emili, un dels maîtres de 4 Gats, que pretén ser un tribut a la seva singularitat i mereixement personal.

Sempre va repentinat i fa l’efecte de mantenir l’estètica del nen bo de la classe que en la seva fase adulta desperta tendresa. Ens rep amb una lleu inclinació lateral del cap i un somriure a mig camí d’una interpretació servil i un rictus de saber quin és el seu paper davant nostre. Una altra lleu inclinació, aquesta vegada del seu cos, quan el seu braç s’allarga per indicar-nos la direcció a seguir per a ocupar una taula.

Com a persona és inqüestionable i des d’aquest post destaquem una de les anècdotes de la seva feina al restaurant, escenificada en la seva particular forma de preparar els combinats .

“Emili ja ha incendiat el restaurant!”. Aquesta frase se sent en bastants ocasions en Els 4Gats. Quan realitza la preparació d’un gintònic té el costum de cremar romaní, acompanyat d’un somriure una mica maliciós, sabent que està organitzant una trencadissa i creant una fumarola notable. Fascina als clients, alguns ràpidament fotografien la coreografia del bàrman piròman i altres volen que repeteixi i també demanen un altre gintònic volent, sense saber-ho o amb traïdoria, repetir el festeig. Resultat: durant una estona s’han d’obrir les portes que donen a l’exterior del restaurant per ventilar la sala i això provoca que a ple hivern, el fred que envaeix l’estada és ben rebut pels intoxicats i sense cap plaer pels fredolics.

Després de provocar l’incendi del romaní, la festa continua i com un alquimista inverteix la copa de pilota, deixa que el fum de la seva foguera la impregni i segueix el ritual cremant altres coses, com la pela d’una llimona que a continuació fregarà a la copa. A partir d’aquí treva als incendis i passa a la fase ortodoxa de bartender combinant botànics, gel, mesura de gin i altres elements emergents que culminen en un original gintònic i una actuació de showman total. I al final del procés de preparació, oh sorpresa! Nou atac incendiari a una petita branca de romaní, aquesta vegada breu, que inclou a la copa a manera de reivindicació “fumata Emili”.

Després vénen els brindis i els bisos a manera de repetició.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers like this: