Els 4 Gats Apassionat De Wagner

Els 4 Gats Apassionat De Wagner

Els 4 Gats Apassionat De Wagner

Al piano de 4 Gats torna a sonar la música de Wagner. Ramón Gener, presentador del programa de TV3, “Opera amb texans” juntament amb l’equip de producció van gravar a un dels programes que emetrà la cadena catalana a principis de l’any vinent. La peça està dedicada al llegat de l’obra de Wagner i els seus fidels seguidors barcelonins de principis del segle XX.

La particular forma que té Ramón Gener d’acostar-nos a l’opera, es va manifestar durant tota la gravació, i ens va portar al moment tan significatiu en el que 4 Gats va ser l’escenari del redactat dels Estatuts de l’Associació Wagneriana , que es van crear el 12 d’octubre de 1901.

Aquest fet va partir de la iniciativa de tres estudiants de medicina, Lluis Suñé, Josep Maria Ballvé i Amali Prim, que juntament amb Joaquim Pena, crític musical, d’una forma entusiasta van participar en la creació d’un document que encara està vigent.

La vinculació de Joaquim Pena va ser quasi erudita, ja que va traduir al català l’obra de Wagner, mantenint fidelment els textos originals, i recolzant la dinamització de la producció wagneriana, que els barcelonins Joaquim Marsillach (1859-1883) i el Dr. Joaquim Letamendi (1828-1897) amb els seus escrits, van aconseguir fos ben coneguda.

El modernisme català, una vegada més, es va fer present a les estances de 4 Gats.

 

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers like this: