El ritme de Els 4 Gats

El ritme de Els 4 Gats

Diapositiva 1

 

És dilluns, podria ser qualsevol. Has anat amunt i avall, però no tens ganes d’arribar a casa i no t’importaria seure en un bon lloc, a prendre una copa, i, per què no, amb companyia. O sol, no importa. Tens ganes de desconnectar, però vols quelcom diferent. Et trobes enmig del caos de Portal de l’Àngel i, sense saber per què, t’endinses pel carrer Montsió. Amb la mirada contant les rajoles del carrer, aixeques el cap i, una altra vegada sense saber per què, et trobes davant dels 4Gats. Casualitat o no. La noia de la porta, molt amablement, et convida a entrar. Tu acceptés, sense saber per què, com va sent habitual des que has acabat de treballar, però ets d’aquelles persones que es mouen per intuïcions. De sobte, descobreixes el perquè de tots els senyals que t’havien conduït fins allà. Volies alguna cosa diferent i ja ho has trobat. No només perquè estàs a l’establiment modernista per excel·lència a Barcelona i l’espai parla per si sol, sinó que a l’escenari una noia extravagant i amb una actitud extravertida, sorprèn per la seva veu a ritme de soul, en què ella mateixa s’acompanya amb una guitarra espanyola. Ella és Gigi McFarlane.

Entraves a prendre una copa de vi blanc i acabes sopant el deliciós tataki de tonyina vermella sobre verduretes de temporada i escuma de maionesa de wasabi. De postres, la versió modernista de la pantera rosa: tronquet de xocolata blanca i vainilla, cobert de ganache de fruits vermells.

Et sents, gairebé, com a casa. Preguntes si l’actuació és una cosa puntual. I la millor notícia per acabar el dia. No només no és puntual, sinó que durant la setmana hi ha més. Els ulls se’t posen com taronges i vols saber-ho tot. Tu, que et coneixes molt bé els establiments barcelonins, saps el que costa trobar un espai que combini una bona proposta gastro amb música en directe. I per fi, a 4Gats l’has trobat.

Els dimarts són nits de jazz. El guitarrista Kike Angulo coordina les sessions i en cada una d’elles trobem diferents participants. Diverses representacions i estils diferenciats en què s’han reunit músics destacats de l’escena del jazz, creant el particular estil “4Gats trio”.

Els dijous és el moment pel dolç duet de bossa nova Nikiti Dúo, format per Lania Maia i Danilo Pinheiro. Durant la vetllada, no només et quedaràs enlluernat per la seva versió de la “Noia d’Ipanema”, sinó que al costat de l’escenari trobaràs un barman preparant les caipirinhas de rigor, complement indispensable al ritme brasiler.

I marxes content. Molt content cap a casa, i, sobretot, tranquil de saber que és possible entrar per casualitat a un lloc, enamorar-te de l’ambient, que t’acompanyi música en directe i que, a més a més, tingui qualitat. Et fiques al llit amb un somriure, saben el que faràs, de moment, els dilluns, dimarts i dijous durant una llarga temporada al sortir de la feina.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers like this: